Sfaturi pentru a profita la maxim de Black Friday



Esti pregatit pentru Black Friday?



Black Friday este numele zilei de vineri ce urmeaza dupa Ziua Recunostintei in Statele Unite ale Americii. In acest an Black Friday se sarbatoreste pe 29 noiembrie in SUA. In ciuda datei originale, in unele tari sarbatorirea are loc in alta zi. Anul acesta, in Romania, Black Friday va avea loc pe data de 22 noimbrie.

Este cunoscut faptul ca de Black Friday se gasesc foarte multe oferte la o varietate mare de produse. Evenimentul devine din ce in ce mai popular in fiecare an. Mai multe magazine aleg sa se implice, iar acest lucru aduce  avantaje clientilor. Mai multe magazine participante inseamna mai multe discounturi.

De asemenea, Black Friday este foarte important si pentru businessuri. O parte substantiala a tranzactiilor se desfasoara in mediul online. Este e-commerce-ul viitorul retailului? Gasiti raspunsul aici.

In fiecare an, oamenii incearca sa obtina cele mai bune preturi. Am alcatuit o lista de sfaturi pentru a profita la maxim de Black Friday. Le aplicati deja? Daca nu, salvati acest articol pentru a-l avea aproape atunci cand veti incepe planificarea.


Black Friday sales

1. Incepeti planificarea din timp

Este bine sa stiti ce vreti sa cumparati si, de preferat, de unde vreti sa cumparati. Intocmiti o lista de produse dorite, magazine luate in calcul si intervale de pret acceptabile. In cazul in care aveti deja salvate wishlisturi si bookmarkuri, aruncati o privire si peste acestea.

Planificarea va ajuta sa nu cumparati obiecte nenecesare, care la momentul respectiv vor parea o oferta buna.


2. Informati-va

Nu va lasati pacaliti de multitudinea de oferte. Nu orice pare o oferta buna este si in realitate o oferta buna. Daca aveti o lista de produse pe care vreti sa le cumparati, puteti incepe sa va informati despre preturi inainte de Black Friday. Uneori discounturile acordate nu sunt substantiale; alteori retailerii cresc preturile inainte de Black Friday, pentru ca apoi sa le aduca la nivelul anterior.


3. Urmariti retailerii pe social media

Nu este un secret faptul ca social media este un instrument pe care retailerii il folosesc pentru a se promova. Ca rezultat, foarte multi dintre acestia posteaza oferte pe social media, pentru ca fanii sa beneficieze. Atunci cand sunteti interesati de un produs anume, cautati paginile de social media ale retailerului prin care produsul este disponibil, si cautati daca au vreo oferta legata de acel produs.


4. Stabiliti un buget

Atunci cand suntem inconjurati de tentatii, este de mare ajutor un buget fix.

Cum sa stabiliti un buget in cativa pasi:

  • fiti realisti in legatura cu suma de bani pe care o puteti cheltui;
  • aveti un scop atunci cand cumparati ceva;
  • stabiliti un interval de pret pentru produsele de pe lista;
  • urmati planul fara abateri.

5. Abonati-va la newslettere

Atunci cand sunteti in cautarea de oferte de Black Friday, abonati-va la newsletterele retailerilor care vand acel produs. De asemenea, unii retaileri ofera un discount pentru prima comanda, asa ca asigurati-va ca nu ratati aceasta oportunitate.



6. Puneti un bookmark website-urilor de interes

Salvarea site-urilor care va intereseaza ar trebui sa devina o activitate permanenta pentru a maximiza beneficiile Black Friday. Acest pas este de importanta mare atunci cand faceti un plan de cumparaturi. Astfel, atunci cand planuiti nu va mai fi nevoie sa incercati sa va amintiti ce produse ati vazut si pe ce site-uri.


7. Folositi instrumente online de comparare a preturilor, sau faceti o lista cu retailerii care vand acelasi produs

Un instrument de comparare a preturilor permite compararea preturilor aceluiasi produs vandut de retaileri diferiti. Aceasta este o modalitate de a gasi pretul cel mai mic.


8. Consultati reclamele

Consultati reclamele (atat in format digital, cat si tiparit) inainte de Black Friday. Poate gasiti produse de care sunteti interesati si acestea vor fi reduse. Fiti atenti deoarece uneori se pot intampla erori, iar pretul din reclama nu va fi la fel cu cel de pe site sau de la raft. De aceea este o idee buna sa faceti un screenshot reclamei, sau sa aveti tiparitura la indemana.


9. Consultati in avans politicile magazinelor

Politicile magazinelor sunt esentiale in cazul in care se intampla ceva cu produsul, odata ajuns la dumneavoastra. Este bine sa cunoasteti toate conditiile de acordare a garantiei, retururi, livrare, timpul in care se poate face un retur.

Este important sa stiti daca magazinul de la care vreti sa cumparati se potriveste nevoilor dumneavoastra. De exemplu, se poate sa nu fiti confortabili cu politica de returnare. Este mai bine sa stiti acest lucru din timp, pentru a evita acel magazin. Luand in considerare piata din prezent, sunt multe alte businessuri care va pot deservi interesele mai bine.


10. Aveti un plan de backup in cazul in care nu gasiti ceea ce doriti

Exista intotdeauna posibilitatea ca produsul pe care il doriti sa nu fie pe stoc. Pe lista pe care o alcatuiti atunci cand planuiti, ganditi-va la posibile alternative pe care ati fi dispusi sa le acceptati in cazul in care nu gasiti ceea ce doreati. Acest pas va ajuta sa nu cumparati inainte sa va informati inainte.


Black Friday sales

Ultimul sfat, dar nu cel din urma: adoptati o mentalitate pozitiva

Tineti cont de faptul ca Black Friday nu este singurul moment din an cand magazinele ofera discounturi. De aceea, daca nu gasiti ceea ce doreati, nu fiti dezamagiti. Exista intotdeauna o alta sansa. Adoptati o mentalitate pozitiva, nu lasati shoppingul sa va consume toata energia si sa va strice dispozitia.


Sfat extra: economisiti bani cu cumparand de Black Friday cadourile pentru Craciun!

Pentru a evita cozile imense, incepeti devreme cumparaturile pentru Craciun. Faceti o lista cu persoanele pentru care vreti sa cumparati cadouri. Stabiliti un buget pentru fiecare si vedeti daca se incadreaza in bugetul de Black Friday. Incercati sa puneti pe lista si obiectele pe care doriti sa le cumparati pentru fiecare, si incepeti sa va informati despre acestea. Nu uitati sa includeti in buget si alte materiale, cum ar fi hartie de ambalaj, funde, etc. daca nu le aveti deja.


Ai propriul tau business online? Am pregatit cateva sfaturi si trucuri pentru tine. Click aici pentru a le vedea.