CustomSoft participa la European Digital Commerce

European Digital Commerce, powered by VTEX, a avut loc pe 12 mai 2021 pe platforma de evenimente virtuale IC Events, si este un eveniment online interactiv dedicat comertului electronic. In cadrul acestuia au participat jucatorii principali din retail.

Au fost prezenti speakeri importanti din domenii diferite, precum IT, FMCG, SEO, etc. Conferinta se adreseaza atat businessurilor care detin deja un magazin fizic si care doresc sa se extinda in comertul electronic, cat si businessurilor online si specialistilor din diferite domenii. Participantii s-au pus la curent cu ultimele noutati din domeniu, si au avut ocazia de a face networking online, direct pe platforma pusa la dispozitie de organizatori.

S-a discutat despre provocarile omnichannelului din perioada de pandemie, despre adaptarea la noua realitate si despre cum se poate dezvolta un business, in special in momentul de fata, cand e-commerce-ul a evoluat rapid.


EDC

Octavian Dumitrescu, CEO CustomSoft, a discutat despre cum s-au desfasurat ultimele 12 luni, si cum s-au schimbat nevoile clientilor in acest timp.

”Compania noastra a crescut destul de mult in 2020 si are premise destul de bune in 2021. Ne-am concentrat foarte mult pe e-commerce, solutii custom si Inteligenta Artificiala, cele trei linii de business pe care le avem.”In 2020 CustomSoft a observant o crestere a numarului de cereri de marketplace-uri, acest lucru datorandu-se in primul rand cresterii accelerate a zonei de e-commerce la nivel global. De asemenea, marketplace-ul reprezinta o solutie rapida pentru companii sa atinga o piata mai larga de consumatori, in timp ce isi simplifica procesul de vanzare.

Legat de potentialul pietei de e-commerce din Romania, Octavian precizeaza ca ”Exista temeri, intarzieri, neincredere foarte multa. I-as incuraja pe toti sa faca pasul, macar sa isi ia mai multe informatii din piata astfel incat sa isi poata forma o opinie”.

Anul 2020 a venit cu schimbari in modul de lucru al echipei CustomSoft, insa aceasta s-a adaptat rapid la work from home, multumita procedurilor bine puse la punct si a deschiderii membrilor.

Intrebat care sunt doua dintre deciziile luate in ultimii ani care au ajutat la dezvoltarea CustomSoft, Octavian a mentionat deschiderea birourilor din strainatate (CustomSoft are in prezent birouri in Romania, UK, USA si Portugalia), si incheierea unui parteneriat cu VTEX.


Pentru a afla mai multe despre VTEX, iti recomandam sa vizitezi aceasta pagina.


Esti pregatit sa iti aduci compania la nivelul urmator? Noi te putem ajuta! Completeaza formularul si un consultant te va contacta in cel mai scurt timp.