B2C vs. D2C: Care este diferenta?Piata de retail evolueaza rapid, deoarece companiile cauta mereu noi modalitati de a imbunatati experienta clientilor, de a-si creste profiturile si de a se pozitiona ca lideri in industrie. Pentru a atinge aceste obiective, companiile adopta diferite modele de afaceri in functie de nevoile si preferintele lor. Un astfel de model de afaceri este cel D2C — un model care a castigat multa popularitate in ultimii ani.

Dar cu ce este diferit de modelul traditional de afaceri B2C? Si ar putea fi o alternativa buna pentru businessul tau? Sa aprofundam particularitatile fiecarui model de business si sa aflam mai multe despre aceste doua strategii:


Infografic CustomSoft partea 1
Infografic CustomSoft partea 2
Infografic CustomSoft partea
Infografic CustomSoft partea 4
Infografic CustomSoft partea 5
Infografic CustomSoft partea 6

Deci, care dintre cele doua modele de business functioneaza cel mai bine? Depinde, deoarece ambele strategii au propriile beneficii si limitari. Cu toate acestea, atunci cand alegi un model de business pentru propria companie, este esential sa iei o decizie informata, sa analizezi particularitatile fiecarei strategii si sa determini ce functioneaza cel mai bine pentru nevoile tale.